Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina ]

27. 12. 2022. 10:04   >>  10:01

UN

Gutereš spreman da posreduje samo uz saglasnost svih strana

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš spreman je da posreduje u vezi održavanja samita o Ukrajini samo uz saglasnost svih strana, uključujući i Rusiju, saopšteno je iz kabineta Gutereša.

Agencija RIA novosti navodi da joj je, povodom inicijative Kijeva za održavanje samita o Ukrajini, čiji bi posrednik bio Gutereš, u kabinetu generalnog sekretara rečeno da može da posreduje samo ako sve strane žele da on bude posrednik.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je ta država želi da učestvuje u samitu o završetku rata, ali da ne očekuje da će Rusija učestvovati na tom skupu.

Kuleba je kazao da ukrajinska vlada želi da se u naredna dva mjeseca održi "mirovni" samit čiji bi posrednik bio Gutereš.

"Prije direktnih razgovora Kijeva sa Moskvom, Rusija mora da se suoči sa tribunalom za ratne zločine", kazao je on.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov je, komentarišući taj predlog, rekao da Rusija nikada nije ispunjavala tuđe uslove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније