Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ MINA ]

07. 01. 2023. 20:50   >>  20:50

NOVA RADNA MJESTA

Pala godišnja stopa nezaposlenosti u SAD

Godišnja stopa nezaposlenosti u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) pala je s 3,6 odsto u novembru na 3,5 odsto, a poslodavci su u decembru otvorili 223 hiljade neto novih radnih mjesta, prema podacima američkog ministarstva rada.

Ekonomisti su očekivali povećanje broja radnih mjesta za 202 hiljade i stopu nezaposlenosti od 3,7 odsto, prenosi SEEbiz.

U prošloj godini američka ekonomija otvorila je 4,5 miliona novih radnih mjesta, što je prosječno mjesečno povećanje od 375 hiljada.

U poređenju sa procjenama Wall Streeta koje je sastavio Blumberg, prosječna zarada po satu, mjesečno je 0,3 odsto naspram očekivanih 0,4 odsto, dok je prosječna zarada po satu, u odnosu na prethodnu godinu 4,6 odsto naspram očekivanih pet odsto.

Glavni porast zaposlenosti usporio je posljednjih mjeseci, ali zapošljavanje ostaje snažno uprkos naporima američke centralne banike, Federalnih rezervi (Fed) da suzbije snažno tržište rada koje je izvršilo pritisak na povećanje plata i doprinijelo tvrdoglavoj inflaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније