Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RSE ]

10. 01. 2023. 14:48 >> 14:50

ZVANIČNICA EU SA ŠOU CI ČEVOM

Sastanak sa čelnikom TikToka zbog agresivnog prikupljanja podataka

Izvršni direktor TikToka Šou Ci Čev i evropska povjerenica za konkurentnost Margret Vestager razgovarali su u utorak o "agresivnom" prikupljanju podataka i nadzoru u Sjedinjenim Državama, objavila je Evropska komisija.

Aplikacija za kratke videozapise, koja je u vlasništvu kineskog tehnološkog konglomerata "ByteDance", prošlog je mjeseca priznala da su neki od njenih zaposlenika nepropisno pristupili korisničkim podacima dvojice novinara na TikToku kako bi pokušali identifikovati izvor curenja informacija u medijima.

TikTok posljednje tri godine nastoji da uvjeri Vašington da se ličnim podacima američkih građana ne može pristupiti i da njihovim sadržajem ne može manipulisati Komunistička partija Kine ili bilo koji drugi subjekt pod uticajem Pekinga, piše Rojters.

TikTok se u Evropskoj uniji, što je slučaj i s brojnim drugim kompanijama, suočava s novim, strožim pravilima koji će u sljedeće dvije godine stupiti na snagu, a koji zahtijevaju od online platformi da učine više kako bi nadzirali internet zbog ilegalnih sadržaja.

"Cilj sastanka s TikTokom bio je da pogledamo kako se kompanija priprema za ispunjavanje svojih obaveza na osnovu uredbe Evropske komisije, odnosno Zakona o digitalnim uslugama (DSA) i možda prema Zakonu o digitalnim tržištima (DMA)", navodi se u saopštenju EU.

"Na sastanku su strane takođe razgovarale o GDPR-u (Opšta uredba o zaštiti podataka) i pitanjima privatnosti i obvezama prenosa podataka s osvrtom na nedavno izvještavanje medija o agresivnom prikupljanju podataka i nadzoru u Sjedinjenim Državama", piše Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније