Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

27. 01. 2023. 13:00 >> 12:55

DAN SJEĆANjA NA ŽRTVE

Netanjahu: Holokaust se više nikada neće dogoditi našem narodu

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, je danas, povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta kada se odaje počast svima koje su ubili nacisti i njihovi saradnici, na dan oslobođenja logora smrti Aušvica prije 78 godina, rekao: "Zaričemo se da se to više nikada neće ponovo dogoditi našem narodu".

"Razlika je sada u tome da jevrejski narod ima državu Izrael. Izrael štiti sam sebe. Mi smo snažna i energična nacija i izgradili smo snažnu državu koja neće dozvoliti našim naprijateljima da nanesu veliku bol, patnju i razarajući gubitak koje je naš narod iskusio tokom Holokausta", dodaje se u saopštenju lidera Izraela.

On je naveo da ima "onih koji još pozivaju na uništenje" Izraela, ali ta zemlja nikada neće dozvoliti da je "prijetnje tirana zastraše".

"Neprijatelj zna da ako je potrebno Izrael može i braniće se sam i neće dozvoliti neprijatelju da bude u mogućnosti da ostvari svoj ubilački plan iako nastoji da razvije najubojitije oružje", rekao je Netanjahu i najavio da će jevrejska država to zaustaviti.

"Ne zaboravljamo, niti opraštamo zlim ljudima koji poriču Holokaust, kojima jedan Holokaust nije bio dovoljan", naveo je premijer Izraela, obećavši da će Izraelci ostati budni, snažni i nikada neće dozvoliti da se ponovo desi Holokaust tokom koge su nacisti i njihovi saradnci tokom Drugog svjetskog rata ubili šest miliona Jevreja.

U Izraelu će se ove godine Dan sećanja na žrtve Holokausta posebno obilježiti 17. i 18. aprila.

Po podacima iz 2022. godine, u Izraelu je bilo 161.400 osoba koje su preživjele Holokaust, prosječne starosti 85,5 , a 1.000 starijih od 100 godina. Statistički gledano, svakog dana umre po oko 40 osoba koje su doživjele Holokaust.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније