Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina/M.L.B. ]

31. 01. 2023. 08:22   >>  08:17 1

ZBOG UMIJEŠANOSTI U HAPŠENjE

Kažnjena još dva policajca zbog smrti Nikolsa

Policija američkog grada Memfisa kaznila je još dva policajca zbog umiješanosti u hapšenje, prebijanje i smrt Afroamerikanca Tajrija Nikolsa.

Time je proširen krug odgovornih za ubistvo koje je već dovelo do podizanja optužnica protiv pet policajaca i izazvalo nove proteste zbog još jednog primjera policijske brutalnosti, prenosi Glas Amerike.

Policajac Preston Hemphil, bijelac, razriješen je dužnosti ubrzo nakon hapšenja i prebijanja Nikolsa, koji je preminuo tri dana kasnije u bolnici, saopštila je portparolka policije Karen Rudolf.

Rudolf je navela da informacija o disciplinskom postupku protiv Hemphila nije odmah objavljena zato što nije otpušten, a policija obično objavljuje vijest o policajcima koji su kažnjeni poslije okončanja istrage.

Hemphilov advokat rekao je da je njegov klijent bio prisutan kada je Nikols zaustavljen, ali da nije bio na drugoj lokaciji na kojoj su ga policajci tukli i da sarađuje sa istragom.

Na snimku sa policijske kamere može se čuti kako Hemphil kaže da je omamio Nikolsa i poručio: "Nadam se da će da ga zgaze".

Policija je kasnije u ponedjeljak saopštila da je još jedan policajac razriješen dužnosti. Zvaničnici nisu saopštili njegovo ime niti kako je povezan sa incidentom.

Vatrogasna služba Memfisa je saopštila da je otpustila tri službenika zbog Nikolsove smrti, a povod je kršenje niza procedura i protokola.

Nikolsu je ukazana medicinska pomoć 27 minuta nakon dolaska prvih ekipa hitne pomoći.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније