Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

01. 02. 2023. 20:39 >> 20:38
1

ADVOKAT SAOPŠTIO

"FBI nije našao povjerljiva dokumenta u Bajdenovoj kući u Delaveru"

Federalni istražni biro (FBI) pretražio je danas kuću za odmor američkog predsjednika Džozefa Bajdena u Rehobot Biču u Delaveru, ne pronašavši tamo nikakva povjerljiva dokumenta, rekao je danas predsjednikov advokat Bob Bauer.

Agenti su, poslije tri sata pretrage, ipak zaplijenili neke predsjednikove zabilješke pisane rukom, kao i druge materijale iz vremena kada je Bajen bio potpredsjednik države, i odnijeli ih sa sobom da ih prouče.

Pretres je objelodanio Bajdenov advokat, i to još jedan u nizu neugodnih momenata za predsjednika koji je želio da pokaže da se drži pravila za razliku od njegovog prethodnika na funkciji, Donalda Trampa koji se suočava sa krivičnom istragom zbog načina rukovanja sa povjerljivom dokumentacijom.

Posljednji pretres - treći u nizu u Bajdenovim kućama i kancelarijama - pokazuje da istraga, koja nedjeljama tinja, ne prestaje već se nastavlja.

FBI je 20. januara obavio trinaestočasovni pretres Bajdenove druge kuće u Vilmingtonu, takođe u Delaveru, gdje su agenti otkrili dokumenta sa oznakom povjerljivosti. Takođe su zaplijenili neke predsjednikove rukopise.

Bajden dozvolio ministarstvu pravde da pretrese njegove kuće u sklopu istrage, pokrenute pošto su Bajdenovi advokati 2. novembra prošle godine otkrili "manji broj" povjerljivih dokumenata dok su iseljavali stvari iz jedne kancelarije njegovog Pen Bajden centra, pri školi Ajvi Lig.

Bajden je tada izjavio da je iznenađen pronalaskom dokumentacije, a njegovi advokati su rekli da je zadržavanje dokumenata bilo "greška".

Oni su potom otkrili povjerljiva dokumenta i u Vilmingtonu, pa su inicirali pretragu.

Bajdenov advokat Bob Bauer saopštio je danas da se pretres, na osnovu standardnih procedura ministarstva pravde, obavlja bez prethodnog obavještenja, "a mi smo pristali da sarađujemo".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније