Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Kliks.ba ]

03. 02. 2023. 18:31 >> 18:25
2

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR

Blinken otkazao posjetu Kini zbog špijunskog balona

Američki državni sekretar Entoni Blinken odgodio je put u Kinu nakon što je otkriven kineski špijunski balon kako leti preko teritorije Sjedinjenih Američkih Država.

Podsjetimo, nakon što su iz Pentagona saopštili kako prate balon iznad SAD-a, a za koji se sumnja da je špijunski uređaj, oglasili su se iz Pekinga, te su negirali američke navode.

Prema izjavi zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Kine balon za koji Amerikanci tvrde da je špijunski, zapravo predstavlja "civilni uređaj" koji je skrenuo s planirane rute.

"On je uglavnom korišten za meteorološke svrhe. Žalimo zbog nenamjernog ulaska balona u američki zračni prostor", pojasnili su.

Prema informacijama američkih zvaničnika, balon je letio iznad Aljaske i kroz Kanadu prije nego što je registrovan iznad grada Bilingsa u Montani. Objekat je probudio sumnju i zbog razloga što se u Montani nalaze neki od američkih nuklearnih silosa.

"Sjedinjene Američke Države odlučile su da ne obore balon zbog opasnosti koje bi predstavljale krhotine koje bi pale na zemlju", piše BBC.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније