Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina/M.L.B. ]

14. 02. 2023. 08:19 >> 08:13

DIREKTORICA MMF-A

Prognoze za globalnu ekonomiju više nijesu tako loše

Prognoze za globalnu ekonomiju više nijesu tako loše, poručila je izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

Ona je navela da će američka ekonomija vjerovatno izbjeći recesiju, dok je Kina je ukinula stroge mjere suzbijanja kovida.

"Procjene za ovu godinu nijesu više tako loše, ali nijesu ni dobre”, rekla je Georgijeva, prenosi SEEbiz.

Prema njenim riječima, tržišta imaju razloga za pojačani optimizam, jer konačno vide da će američka privreda vjerovatno izbjeći recesiju, da se Kina otvara i da kineski potrošači žure da potroše novac koji su uštedjeli tokom pandemije i zaključavanja.

Pozitivno je to što su otporna tržišta rada u SAD-u i Evropskoj uniji (EU). Tu je i otvaranje Kine i iznenađujuće dobri rezultati centralnih banaka koje su postrožile uslove finansiranja, kao i činjenica da inflacija konačno slabi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније