Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

20. 02. 2023. 16:33   >>  16:26

NA PUTU KA EVROPI

Bugarska policija pronašla 43 migranta u kombiju

Bugarska policija je u kombiju na zapadu zemlje pronašla 43 migranta, uključujući desetoro djece, saopštile su vlasti danas, nekoliko dana pošto su u kamionu za prevoz drva otkrivena tijela 18 migranata.

Vlasti su navele da su migranti dobro, iako su bili smješteni u veoma uskom prostoru. Nijesu objavile informacije o njihovoj nacionalnosti.

Prošle nedjelje su tijela 18 migranata pronađena sakrivena pod teretom drvne građe u napuštenom kamionu u blizini Sofije. Preživjeli u kamionu, njih 34, bili su dehidrirani, mokri i promrzli. Svi su bili Avganistanci koji su u Bugarsku ušli iz Turske, u želji da se domognu zapadne Evrope.

Bugarski zvaničnici su tada saopštili da su stradali migranti bili "pritisnuti jedni uz druge kao u konzervi", što je izazvalo njihovu sporu i bolnu smrt. Krijumčari su pobjegli sa lica mjesta kada su shvatili da su se migranti ugušili.

Bugarske vlasti su podigle optužnicu protiv pet osumnjičenih kojima prijeti do 15 godina zatvora za ubistvo iz nehata, učešće u kriminalnoj organizaciji i trgovinu ljudima.

Od početka migrantske krize 2015. godine, Bugarska se nalazi na glavnoj ruti za ljude sa Bliskog istoka i iz Avganistana koji žele da uđu u Evropu iz Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније