Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

20. 02. 2023. 19:06 >> 19:00

PUTOVALE ČETIRI OSOBE

Potraga za nestalim avionom na Filipinima

Filipinske vlasti saopštile su danas da će započeti pretragu u blizini vulkana Majon pošto vjeruju da su uočili olupinu aviona nestalog tokom vikenda u kom su se nalazile četiri osobe.

Dva filipinska pilota i dva Australijanca bili su u avionu "cesna 340", s kojim je u subotu ujutro izgubljen kontakt nakon polijetanja iz provincije Albai za Manilu, saopštila je uprava za civilno vazduhoplovstvo Filipina.

Australijanci su radili kao konsultanti kompanije za geotermalnu energiju Enerdži divelopment (Energy Development) koja je saopštila da je poslala timove da uz podršku helikoptera i dronova pomognu u potrazi.

Lokalne vlasti saopštile su juče da su u pretraživanju iz vazduha uočene olupine na jugozapadnoj padini vulkana Majon, ali da ljudi nijesu viđeni.

Potragu na zemlji, tokom vikenda, otežalo je kišno vrijeme.

"Kada se vrijeme razvedri spasioci bi mogli da se popnu na Majon, a biće im potrebna i pomoć stručnjaka za vulkane zbog toga što je Majon jedan od 24 aktivna vulkana u zemlji", saopštile su vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније