Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Klix ]

28. 02. 2023. 07:34 >> 07:27

KORONA MJERA

Hong Kong nakon tri godine ukida obavezno nošenje zaštitnih maski

Hong Kong - jedan od posljednjih velikih međunarodnih gradova koji zahtijevaju nošenje maski najavio je da će okončati mjere zabrane skoro tri godine nakon što je donesen zakon kako bi se spriječilo širenje virusa.

Vlasti Hong Konga koje su zahtijevale nošenje maski, a koje su propisale kaznu od hiljadu dolara za nepoštivanje te mjere, konačno su najavile relaksiranje mjera.

Podsjetimo, pravilo je stupilo na snagu za javni prijevoz 15. jula 2020. i prošireno je dvije sedmice kasnije, a uključivalo je i zatvoreni i otvoreni prostor - iako je velika većina ljudi u gradu počela da nosi maske mjesecima ranije kako su se širili izvještaji o infekcijama koronavirusom, što je dovelo do panične kupovine i nestašice već u januaru te godine.

Zakon će biti u potpunosti ukinut u srijedu, rekao je gradski čelnik John Lee na brifingu u utorak - 959 dana od uvođenja pravila o transportu.

"Sada se vraćamo u normalu", rekao je Lee, dok azijsko finansijsko središte pokreće veliki napor da poželi dobrodošlicu poslovnim putnicima i turistima.

Hong Kong je ukinuo nekoliko drugih velikih kontrola u posljednjih nekoliko mjeseci, posebno obavezan karantin za sve međunarodne dolaske, na radost mnogih, piše CNN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније