Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ n1 ]

09. 03. 2023. 15:19 >> 15:21

BILI ZATRPANI

Tri rudara pronađena mrtva u Španiji

Tri rudara koja su jutros ostala zatrpana u rudniku potaše (to je mješavina kalijumovih soli) na sjeveru Španije pronađena su mrtva, saopštili su vatrogasci.

Njih trojica su radili u rudniku Kabanases de surija (Cabanasses de Suria), oko 80 kilometara od Barselone. Katalonski vatrogasci potvrdili su da su tri osobe pronađene mrtve nakon što se urušilo zemljište u rudniku.

Kako su naveli, do urušavanja je došlo na dubini od oko 900 metara.

Rudnikom upravlja kompanija Iberpotaš, a u vlasništvu je ICL grupe iz Tel Aviva.

Oko 20.000 ljudi radi u rudarskom sektoru u Španiji, prema podacima Ministarstva energetike, što je duplo manje nego prije 20 godina.

Od 2016. godine, u prosjeku četiri rudara poginu godišnje u Španiji.

Predsjednik vlade Katalonije Pere Aragones izjavio je saučešće porodicama nastradalih u, kako je rekao, „tragičnoj nesreći“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније