Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

11. 03. 2023. 17:41 >> 17:41

NA DVA BRODA NAĐENO 85 KESA

Zaplijenjeno više od tri tone kanabisa kod obala Maroka

Marokanska mornarica zaplijenila je više od tri tone smole kanabisa kod obale Nadora, pograničnog grada kod španske enklave Melilja, na sjeveroistoku zemlje, saopštili su danas tamošnji vojni izvori.

"Zaplijenjena su dva broda u kojima je bilo 85 kesa smole kanabisa ukupne težine od više od tri tone", naveli su isti izvori.

Grad Nador se nalazi u planinskom regionu, glavnom području uzgoja kanabisa u Maroku.

Ta zemlja je najveći svjetski proizvođač smole kanabisa prema UN. Marokanska policija zaplijenila je gotovo 100 tona 2022. godine.

Maroko je 2021. odlučio da legalizuje "korišćenje medicinskog, kozmetičkog i industrijskog kanabisa" kako bi omeo ilegalni promet koji finansijski izdržava desetine hiljada porodica, a da pritom ne uništi male lokalne uzgajivače.

Prerada i proizvodnja kanabisa u industrijske svrhe trebalo bi da počne u novembru na sjeveroistoku Maroka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније