Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta/RTS ]

11. 03. 2023. 18:25 >> 18:27

VLASTI IRAKA

Zaplijenjeno tri miliona tableta kaptagona - droge za ratnike

Iračke vlasti saopštile su danas da su na granici sa Sirijom zaplijenile više od tri miliona tableta kaptagona, droge iz porodice amfetamina čija je trgovina povećana posljednjih godina na Bliskom istoku.

Pilule su bile sakrivene u sanducima sa jabukama u kamionu hladnjači na graničnom prelazu Al-Kaim, koji povezuje pretežno pustinjsku provinciju Al-Anbar u zapadnom Iraku sa sirijskim regionom Deir Ezor, navele su iračke vlasti i dodale da je vozač uhapšen.

Neimenovani zvaničnik iračkih vlasti rekao je da je kamion išao iz Sirije u Irak.

Irak se graniči sa Sirijom, Saudijskom Arabijom, Iranom i Kuvajtom, i nalazi se na ruti trgovine kaptagonom, narkotikom koji se uglavnom proizvodi u Siriji i veoma je popularan u zemljama Zaliva.

Zovu je još i droga za superratnike zato je ona toliko interesantna posebno na Bliskom i Srednjem istoku gdje se misli da podiže borbenost, hrabrost, poboljšava budnost, smanjuje apetit i umor.

Kaptagon brzo razvija fizičku i psihičku zavisnost, ali i hronične psihijatriske poremećaje – psihozu, agresiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније