Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Kliks.ba ]

12. 03. 2023. 15:22   >>  15:22 1

PROTESTI U MOLDAVIJI

Uhapšene 54 osobe, policija optužuje ruske službe za nerede

Hiljade građana u Moldaviji i danas su izašli na ulice glavnog grada Kišinjeva da protestuju zbog sve većih poskupljenja. Tokom protesta izbili su neredi za koje policija Moldavije optužuje ruske specijalne službe.

Demonstranti su izašli na proteste sa zahtjevom za rješavanjem novonastale krize prouzrokovane novim poskupljenjima. Jedan od zahjeva vladi jeste da se svim građanima plate troškove režija za zimski period.

Tokom današnjih protesta izbili su neredi, a policija je saopštila da je ruska specijalna služba finansirala nekoliko manjih grupa građana koji su te nerede izazvali. Do sada su uhapšene 54 osobe koje se, prema navodima policije, ponašali sumnjivo, a kod kojih su pronađeni zabranjeni predmeti, među kojima je i hladno oružje.

Prema informacija lokalnih medija na protest je izašlo više hiljada ljudi, a u nekim gradovima Moldavije danas su zatvorene ceste kako bi se spriječio dolazak još većeg broja ljudi u glavni grad. Zbog toga su nezadovoljni počeli da blokiraju ceste.

Ovo je treći protest organizovan u Moldaviji u samo dvije sedmice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније