Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

13. 03. 2023. 15:48 >> 15:47

NAKON BANKROTA BANKE

Bajden poručuje da je finasijski sistem SAD očuvan

Predsjednik SAD Džozef Bajden saopštio je danas da je finansijski sistem države ostao očuvan i pored iznenadnog bankrota banke Silicijumske doline.

"Amerikanci mogu da budu sigurni u bezbjednost bankarskog sistema države. Vaši depoziti će biti tu kada vam zatrebaju", rekao je Bajden.

Banka Silicijumske doline je zatvorena u petak, što je najveći kolaps jedne banke još od 2008. godine, kada je na vrhuncu Svjetske finansijske krize kolabirao Vaašington Mjučual.

Sredstva Banke Silicijumske doline zaplijenila je američka Federalna korporacija za osiguranje, a banka je posrnula nakon što su njeni korisnici, uglavnom radnici u IT sektoru i kompanije sa preduzetničkim kapitalom, počeli da povlače svoj novac, što je stvorilo opštu navalu.

Predsjednik je rekao da će tražiti da odgovorni snose posljedice i da će izvršiti veći pritisak da se bolje regulišu i nadgledaju veće banke.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je juče da savezna vlada neće pomoći banci Silikonske doline koja je bankrotirala, ali da radi na tome da pomogne njenim korisnicama.

Britanski ogranak kalifornijske Banke Silikonske doline (SVB) koja je bankrotirala, prodat je banci HSBC uz posredovanje britanske vlade i Banke Engleske, saopštilo je danas britansko ministarstvo finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније