Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

26. 03. 2023. 11:14 >> 11:29

BAJDEN

Savezna pomoć za državu Misisipi poslije tornada

Američki predsjednik Džozef Bajden naredio je raspoređivanje savezne pomoći za podršku državi Misisipi poslije tornada u kojem je stradalo 26 ljudi, saopštila je danas Bijela kuća.

Američka federalna sredstva su namijenjena za subvencije za privremeni smještaj i popravke, kao i za povoljne kredite za pokrivanje gubitaka kod neosigurane imovine.

Spasilačka akcija i potraga za stradalima u državama američkog juga nastavljena je i danas.

U Misisipiju je u tornadu u noći između petka i subote stradalo 25 ljudi, a u Alabami je poginuo jedan muškarac, dok je više desetina ljudi u obe države povrijeđeno i stotine su u privremenom smještaju.

Vlasti Misisipija proglasile su vanredno stanje.

Tornado je dostigao brzinu od 320 kilometara na čas, a prema prvim podacima prešao je 274 kilometra.

Meteorolozi su upozorili da se na jugu SAD i danas očekuje jako nevrijeme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније