Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

26. 03. 2023. 22:30 >> 22:31

POKRENUTA ISTRAGA

Nepal: Suspendovani kontrolori leta, zamalo sudar dva aviona

Vlasti Nepala objavile su danas da su suspendovale tri kontrolora letjenja i pokrenule istragu jer se umalo nijesu sudarila dva aviona koja su čekala slijetanje na Međunarodni aerodrom Katmandua.

U petak se avion "Er Indije" (Air India) koji je zbog gustog saobraćaja čekao slijetanje kružeći na visini od 19.000 stopa (5.800 metara), iznenada spustio i za dlaku izbjegao avion "Nepal erlajnsa" (Airlines) koji je letio na visini od 15.000 stopa (4.572 metra), navela je Uprava za civilno vazduhoplovstvo Nepala.

Uprava je navela da su "tri kontrolora letjenja koja su tada bili na dužnosti, do daljeg udaljeni s radnog mjesta" i da je formirana istražna komisija.

Upućeno je i pismo regulatorima civilnog vazduhoplovstva Inddije da "istraže moguće neodgovarajuće postupanje pilota Er Indije".

Loše održavanje opreme i slaba primjena bezbjednosnih pravila opterećuju vazdušni saobraćaj Nepala uprkos međunarodnim preporukama.

Evropska unija je iz bezbjednosnih razloga zabranila svim nepalskim avioprevoznicima letove u njenom vazdušnom prostoru.

Najnovija vazduhoplovna nesreća u Nepalu se dogodila januara, kada se avion domaće kompanije "Jeti erlajns" (Yeti Airlines) srušio u provaliju prilazeći novom aerodromu Pohara, a poginuli su svi u avionu - 68 putnika i četiri člana posade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније