Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

27. 03. 2023. 21:38   >>  22:01

DVIJE OSOBE UHAPŠENE

Uhapšeni osumnjičeni za napad na albansku televiziju

Albanska policija privela je dvije osobe osumnjičene za povezanost sa napadom iz vatrenog oružja na zgradu televizije Top čenel u kojoj je poginuo 60-godišnji radnik obezbjeđenja, prenosi N1.

U izvještaju TV Kljan se navodi da su dvojica osumnjičenih uhapšena u Valoni i da su porijeklom iz Skadra, prenosi Reporteri.

"Nastavlja se istraga u vezi sa osumnjičenim licima koja bi mogla biti umiješana u smrtonosni napad na TV Top čanel. Dve osobe, privedene u ranim jutarnjim časovima u Valoni, porijeklom su iz Skadra. Policija osnovano sumnja da su umiješane u ovaj neviđeni napad izveden u ranim jutarnjim satima u blizini zgrade TV Top čanel u kojem je, nažalost život izgubio i 60-godišnji radnik obezbjeđenja Pal Kolja“, navodi se u saopštenju albanske policije.

Mediji u Tirani su javili da je čuvar Pal Kola (60) ubijen hicima iz automatskog oružja iz vozila kojim su trojica muškarca pobjegla sa mjesta napada. Policija je saopštila da je vozilo tip "rendž rover" nađeno izgorjelo na autoputu za Kavalu.

Izvor N1 u Tirani je potvrdio da je Kola čuvao kuću Velikog brata u tom gradu, dodajući da napad definitivno nema veze sa politikom. Taj izvor je naveo da Top čenel nije ni provladina ni proopoziciona stanica.

Izvor N1 smatra da bi fanovi Velikog brata mogli da budu umiješani ali da za sada nema zvanične potvrde za takve tvrdnje. Napad su osudili najviši državni zvaničnici kao i regulatorno tijelo za elektronske medije kao udar na demokratiju i slobodu govora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније