Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

09. 04. 2023. 22:32   >>  22:32

PREDSTAVNIK IRANSKOG MINISTARSTVA

Iranska delegacija ove nedjelje u posjeti Saudijskoj Arabiji

Iranska delegacija posjetiće Saudijsku Arabiju do petka da bi započela proces ponovnog otvaranja diplomatskih misija, saopštio je predstavnik iranskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ta najava dolazi dan posle dolaska u Teheran diplomatske delegacije iz Saudijske Arabije.

"Planiramo odlazak dvije delegacije za Saudijsku Arabiju do kraja nedjelje. Jedna će ići u Džedu, a druge u Rijad u sklopu priprema za obnavljanje" bilateralnih odnosa, rekao je danas iranski diplomata Alireza Enjati za državnu televiziju.

Šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahian i njegov saudijski kolega Fajsal bin Farhan u četvrtak su u Pekingu izjavili da će dvije zemlje biti posvećene radu na zbližavanju. Ministri su se sastali manje od mjesec dana poslije iznenadnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Sunitska Saudijska Arabija i šiitski Iran prekinuli su veze 2016. godine pošto su demonstranti u Iranu napali saudijsku diplomatsku misiju jer je Rijad pogubio poznatog šiitskog sveštenika.

Sporazum dvije suparničke sile na Bliskom istoku predviđa ponovno otvaranje ambasada, kao i obavezu da poštuju suverenitet i da se ne miješaju u "unutrašnja pitanja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније