Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS.rs ]

12. 04. 2023. 07:50 >> 07:49

MINISTAR ODBRANE

Pentagon: Prevrnućemo svaki kamen dok ne nađemo izvor curenja dokumenata

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da će SAD istražiti nedavno navodno curenje povjerljivih dokumenata dok se ne pronađe izvor.

"Nastavićemo da istražujemo i okrećemo svaki kamen sve dok ne pronađemo izvor ovoga i utvrdimo obim", rekao je Ostin na konferenciji za novinare u Stejt departmentu.

Istražitelji rade na utvrđivanju koja je osoba ili grupa mogla imati sposobnost i motivaciju da objavi obavještajne izvještaje.

Curenje bi moglo biti najštetnije objavljivanje informacija po Vašington od objavljivanja hiljada dokumenata na Vikiliksu 2013. godine.

Milansi Haris, zamjenica američkog ministra odbrane za obavještajne i bezbjednosne poslove, predvodi istragu Pentagona kako bi procijenio potencijalni uticaj procurjelih dokumenata, rekao je neimenovani američki zvaničnik Rojtersu.

Neke od najosjetljivijih informacija se navodno odnose na vojne sposobnosti i nedostatke Ukrajine, a jedan dokument pominje mali broj zapadnih specijalnih snaga u zemlji.

Ministarstvo pravde SAD pokrenulo je krivičnu istragu zbog objelodanjivanja dokumenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније