Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis ]

22. 04. 2023. 07:22 >> 07:25

PODACI EUROSTATA

Dug eurozone 91,6 odsto BDP-a

Dug eurozone u četvrtom kvartalu prošle godine iznosio je 91,6 odsto njenog bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je 1,4 odsto manje nego na kraju trećeg kvartala, objavio je Eurostat.

U četvrtom kvartalu 2021. godine je dug evrozone bio na nivou 95,5 odsto njenog BDP-a. Dug EU u četvrtom kvartalu prošle godine je iznosio 84 odsto njenog BDP-a, što je manje u odnosu na prethodni kvartal, kada je bio 85,1 odsto.

U poređenju sa četvrtim kvartalom 2021. godine, dug EU je pao četiri odsto, prenosi Tanjug.

Najveći državni dug u zemljama EU je u četvrtom kvartalu prošle godine zabilježen u Grčkoj, gdje je iznosio 171,3 odsto BDP-a ove zemlje, slijede Italija 144,4 odsto, Portugalija 113,9 odsto, Španija 113,2 odsto, Francuska 111,6 odsto i Belgija 105,1 odsto.

Najbolji rezultat u EU je u četvrtom kvartalu prošle godine zabilježila Estonija, gdje je državni dug iznosio 18,4 odsto BDP-a. Na drugom mjestu je Bugarska 22,9 odsto, a na trećem Luksemburg 24,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније