Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

18. 05. 2023. 17:55   >>  17:57

POPLAVLjENI DJELOVI

Italija: Spasioci pokušavaju da stignu do izolovanih stanovnika

Spasilačke ekipe probijaju se danas do mjesta na sjeveru Italije u koja zbog poplava nije moglo da se stigne putevima i koja su bez struje i mobilne telefonije, a moguće je uskoro proglašavanje vandrednog stanja.

Šef, kišom i poplavama najteže pogođene sjeverne oblasti Emilija-Romanja, Stefano Bonaćini izjavio je da je devet stanovnika izgubilo život, a da se traga za nestalima koje je odnijela voda.

Predsjednici opština u toj oblasti upozorili su da su udaljena sela potpono odsječena od svijeta jer su putevi neprohodni zbog odrona, a mreža mobilne telefonije ne radi.

Čelnica Merkata Seraćene Monika Rosi, izjavila je da zato spasilački timovi još ne mogu do stanovnika da im pomognu i procijene štetu.

"Ako padne još kiše, situacija će postati tragična", upozorila je Rosi.

U nekim djelovima grada Faence koji su i jutros pod vodom, automobili su potoplljeni do krov, a voda i mulj su napunili podrume.

Više od 10.000 ljudi napustilo je domove, neki spasilačkim helikopterima s krovova i balkona, a drugi su prevezeni gumenim čamcima.

U italijanskim provincijama pogođenim poplavama do nedavno bila dugotrajna suša. Poslije prve, nedavne provale oblaka šteta je već bila oko milijardu eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније