Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A. B. ]

25. 05. 2023. 15:56 >> 16:05

KEMAL KILIČDAROGLU

Erdoganov rival: Saradnja sa Putinom je opasna po Tursku

Kandidat opozicije na predsjedničkim izborima u Turskoj Kemal Kiličdaroglu izjavio je da je ideja o formiranju gasnog haba u toj zemlji u saradnji s Rusijom opasna za Ankaru i da ugrožava energetsku nezavisnost zemlje.

"Neću biti protiv dobrih odnosa sa Moskvom, naprotiv, u nekim sferama kao što je naftna i petrohemijska industrija, industrija aluminijuma – dobili smo tehnološku infrastrukturu od Rusije. Ipak, protivim se zavisnosti Turske od Rusije na polju energetike", rekao je Kiličdaroglu na pitanje gledalaca Ju-tjub kanala "Babala TV".

Takva zavisnost je, rekao je on, opasna i u budućnosti može da stvori velike probleme Turskoj.

"Kažete da ste zaključili sporazum sa Rusijom o formiranju gasnog haba. Ako je Turska sada zavisna od Rusije na tom planu 30-40 odsto, onda će se ona povećati sa stvaranjem haba na 70-80 odsto. To je kapitulacija. Izgubićemo", smatra on.

Podsjetimo, u Turskoj je 14. maja održan prvi krug predsjedničkih izbora na kojima je Erdogan osvojio 49,51 odsto glasova, a njegov suparnik, lider opozicije Kemal Kiličdaroglu – 44, 88 odsto.

Uoči izbora Kiličdaroglu je objavio post na Tviteru u kojem je pozvao Rusiju da se ne miješa u izbore.

Drugi krug izbora je 28. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније