Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

26. 05. 2023. 22:58   >>  22:57 1

AMERIČKO MINISTARSTVO FINANSIJA

SAD uvele sankcije šefu Vagner grupe u Maliju

Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije šefu ruske plaćeničke grupe Vagner u Maliju Ivanu Maslovu.

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je da Vagner možda tajno da pokušava da nabavi vojnu opremu za rat u Ukrajini kroz operacije u Maliju i drugim afričkim zemljama.

U saopštenju se navodi da su zaposleni u Vagneru možda pokušavali da nabave mine, dronove, radare i drugu opremu za rat, prenosi BBC.

Poznato je da Vagner djeluje u nekim afričkim zemljama, uključujući Mali.

Grupa je vojnim vlastima Malija pružala pomoć u borbi protiv islamističkih pobunjenika.

Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin ranije je optužio rusko Ministarstvo odbrane da nije obezbijedilo dovoljno oružja i municije njegovim borcima za operacije u Ukrajini.

SAD sugerišu da Vagner možda pokušavava da iskoristi velike količine oružja u Maliju, koje je u zemlji završilo nakon što su se plaćenici vratili iz Libije gdje su se borili na strani Moamera Gadafija.

Ranije ove godine, SAD su Vagner označile kao "transnacionalnu kriminalnu organizaciju", a Prigožin i visoki zvaničnici Vagnera već su pod američkim sankcijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније