Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

28. 05. 2023. 08:30   >>  08:33 1

POSLjEDNjIH 11 GODINA

Amerikanci u sve većem strahu od penzionisanja

Amerikanci najviše strahuju od penzionisanja u posljednjih 11 godina, pokazalo je Gallupovo istraživanje.

Samo 43 odsto odraslih građana Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koji nijesu u penziji vjeruje da će nakon završetka radnog vijeka imati dovoljno novca za lagodan život, što je najmanje od 2012. godine, javlja CNN.

Postotak onih koji vjeruju da će dobro živjeti u penziji smanjiće se pet odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno deset odsto u odnosu na 2021. godinu, prenosi SEEbiz.

"Ove brojke su prilično sumorne", rekao je šef Gallupa Muhammad Younis i dodao da odražavaju zabrinutost zbog visokih troškova stanovanja, strahove o sigurnosti novca na bankovnim računima i strahove od moguće recesije.

Istraživanje koje je provedeno od 3. do 25. aprila pokazalo je da su žene znatno zabrinutije za svoju budućnost u penziji, jer 36 odsto žena u odnosu na 50 odsto muškaraca smatra da će bezbrižno živjeti u starosti.

Optimizam i pesimizam zavise i od visine trenutnih primanja, a 36 odsto pripadnika srednje klase vjeruje da će u penziji živjeti bez finansijskih problema.

Rezultati ankete u skladu su s pesimizmom koji proizlazi iz drugih anketa.

Prema podacima Univerziteta u Mičigenu, raspoloženje potrošača u SAD-u u maju je bilo na najnižem nivou, a nedavno istraživanje CNN-a pokazuje da 76 odsto Amerikanaca vjeruje da je ekonomija u lošem stanju.

Samo 35 odsto Amerikanaca vjeruje da predsjednik Biden može učiniti ili preporučiti dobar posao za ekonomiju, pokazala je ranija Gallupova anketa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније