Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

01. 06. 2023. 14:27 >> 14:34
1

ŠEF DIPLOMATIJE

Švedska ispunila sve uslove za članstvo u NATO

Šef švedske diplomatije ocijenio je danas da je njegova zemlja ispunila sve uslove za članstvo u NATO, apelujući na Tursku i Mađarsku da odustanu od protivljenja, a generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je najavio da će tim povodom uskoro otputovati u Ankaru.

"Švedska je ispunila sve obaveze koje je preuzela na samitu u Madridu prošle godine, uključujući nov zakon o terorizmu", rekao je Tobijas Bilstrem na početku sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Oslu.

"Došlo je vrijeme da Turska i Mađarska počnu da ratifikuju članstvo Švedske u NATO", dodao je ministar.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je danas da će "u bliskoj budućnosti" otputovati u Ankaru kako bi pokušao da otkloni posljednje prepreke za članstvo Švedske.

"Razgovarao sam sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom ranije ove nedjelje i ići ću u Ankaru u bliskoj budućnosti kako bi Švedska postala članica Alijanse što je prije moguće", rekao je Stoltenberg na početku sastanak ministara inostranih poslova NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније