Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 12. 2014. 19:58 >> 19:55

ZBOG NASKA LINIJA

Grinpis se izvinjava Peruancima

Izvršni direktor najpoznatije svjetske ekološke organizacije Grinpis (Greenpeace), Kumi Naidu, otputovaće u Peru kako bi se lično izvinio zbog akcija te organizacije koji je uključivao poznate drevne Naska linije.

Aktivisti su, naime, ušli na strogo zabranjeno područje i pomoću slova napravljenih od tkanine ispisali poruku 'Vrijeme je za promjene. Budućnost je obnovljiva'.

Peruanske vlasti poručile su da je akcija naudila arheološkom čudu, a iz Grinpisa su poručili da su spremni da prihvate posljedice. Visoki peruanski zvaničnik rekao je da će vlada tražiti kaznene prijave protiv aktivista, koji su, navodno, oštetili linije ostavljanjem otisaka stopala, prenosi Dnevnik.hr.

"U potpunosti razumijemo da ovo izgleda loše", poručila je organizacija koja, kako ističu, planira da u potpunosti sarađuje s istražiteljima i spremni su da se suočiti "s pravednim i razumnim posljedicama".

Akcija sprovedena u ponedjeljak imala je za cilj da promoviše čistu energiju delegatima zemalja koji su učestvovali na razgovorima članica Ujedinjenih nacija o klimi u obližnjoj Limi.

Međutim, organizacija je na kraju uvrijedila mnoge Peruance.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније