Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 04. 2015. 22:28   >>  22:21

NOĆNI VUKOVI

Ruski bajkeri na granici s Poljskom

Ruski motociklisti iz kluba "Noćni vukovi" približili su se bjelorusko-poljskoj granici.

Još nije poznato da li će uspjeti da uđu na teritoriju Poljske, s obzirom na protivljenje vlade u Varšavi njihovom ulasku.

 

 

 

Poljske vlasti su prošle nedjelje najavile da će zabraniti ulaz "Noćnim vukovima", jer smatraju da je provokacija što ti bajkeri, navodno bliski ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, žele da organizuju počasnu vožnju povodom 70. godišnjice pobjede nad nacistima, prenijela je agencija AP. 


"Noćni vukovi" su najavili da će, uprkos tome, pokušati da prođu kroz Poljsku, a jutros je na graničnom prelazu između bjeloruskog grada Bresta i poljskog Terespola viđeno 15-tak bajkera. 

Beloruski carinici su ih pustili da pređu granicu, ali nije poznato šta se desilo na poljskoj granici, navodi američka agencija.Ruski motociklisti su sinoć u ruskom selu Katinu položili cvijeće na spomenik u čast poljskih oficira pobijenih u Katinskoj šumi 1940. godine, prenio je "Radio Poljska". 


Motociklisti su u subotu krenuli iz Moskve, ne odustajući od ranije utvrđene rute koju će preći u počasnoj vožnji, povodom 70. godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom, uprkos odluci Poljske da im ne dozvoli da pređu poljsku granicu. 

Katinska šuma je jedno od tri mjesta na području bivšeg SSSR-a gdje se sumnja da je bivša tajna policija Sovjetskog Saveza (NKVD) ubila više hiljada poljskih oficira i civilnih zarobljenika. 

Oko 20 bajkera, uključujući članove grupe "Noćni vukovi", krenulo je iz Moskve sa ciljem da pređu u Poljsku prije dolaska u Berlin 9. maja. 

Najava ruskih motorciklista, među kojima su i članovi grupe "Noćni vukovi", navodno bliski ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, da će tokom svečane vožnje proći i kroz Poljsku, u toj zemlji izazvala je žestoke reakcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније