Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina business [ B.B. ]

06. 12. 2021. 13:23   >>  13:24

STUDIJSKA POSJETA

Turoperatorima iz Albanije posebno interesantan sjever CG

Turoperatori iz Albanije, koji su prethodnih dana boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), imali su priliku da posjete sjever države koji je na njih ostavio poseban utisak.

Oni su boravili u Kolašinu i Rožajama, gdje su obišli ski centre Kolašin 1450, Kolašin 1600 i Hajla, kako bi se upoznali sa aktuelnom ponudom ovih skijališta.

U cilju uvezivanja turoperatora iz Albanije sa turističkom privredom sa sjevera, NTO organizovala je u Rožajama u rizortu Jela Natural Resort poslovnu B2B radionicu.

Direktorica Jela Natural Resort, Amina Kurtagić, koja je prisustvovala radionici, kazala je da su izuzetno zadovoljni i da su već dogovorili aranžmane sa albanskim turoperatorima za naredni period.

“Imali smo priliku da, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom Rožaje, turoperatorima prezentujemo našu ponudu, kao i projekte koji se odnose na razvoj seoskog turizma. Ohrabreni smo utiscima koji su ostavili naši gosti i sa zadovoljstvom se radujemo periodu koji je pred nama jer se rožajski turizam budi. Jela rizort će i u narednom periodu vrlo rado podržati svaku inicijativu i biti partner NTO-u i LTO Rožaje”, rekla je Kurtagić.

Pomoćnica direktora Skijališta Crne Gore Nataša Pajović, kazala je da su turoperatore detaljno upoznali sa ponudom njihove kompanije, planovima za predstojeću zimsku turističku sezonu, kao i dugoročnim planovima za dalji razvoj Skijališta.

“Od ovog B2B događaja očekujemo uspostavljanje saradnje sa turoperatorima i turističkim agencijama iz Albanije, koja nam čini primarno tržište. Veoma smo zadovoljni organizacijom ovog događaja od strane NTO i nadamo se da ćemo imati priliku da prisustvujemo sličnim radionicama sa drugim tržištima i privrednim subjektima”, navela je Pajović.

Predstavnik agencije Alde travel iz Tirane kazao je da su veoma zadovoljni organizacijom kompletnog studijskog puta i agendom.

“Rožaje ima ogroman potencijal za razvijanje planinskog turizma kako zimi tako i ljeti, a posebno iznenađenje je bila hrana ovog kraja koja nas je ostavila bez riječi, veoma ukusna i prirodna, i to veoma visokog kvaliteta. Nadamo se da ćemo u skorijem periodu biti u mogućnosti dovesti što više posjetilaca da osjete ljepote ove prirode i planina na sjeveru”, rekli su iz Alde travel.

Iz te agencije su naveli da očekuju buduću saradnju između Crne Gore Albanije, a da kao agencija planiraju da reklamiraju te ljepote koje su vidjeli, a prije svega gostoprimstvo koje su doživjeli.

U studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa tog tržišta, među kojima su Kamu Travel&Tours, Shkodra Travel&Tours, Mac Sun Albania, Alde Travel, Laste minute Travel, Start Tour, Matrios Travel&Tours, Explorer Travel Tours, Dea Lines i Pegasus Travel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније