Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

16. 08. 2022. 15:03 >> 15:01
1

PODACI TURISTIČKE ORGANIZACIJE

U Budvi 40 hiljada registrovanih gostiju, isto toliko neregistrovanih

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u toj opštini je registrovano nešto više od 40 hiljada gostiju, kaže za Ljeto uz Radio Tijana Kotarac iz TO Budva.

"Ističem registrovanih , jer je po nekim procjenama turista i duplo više u našem gradu. Procjene moraju postojati, a moramo naći i model da se siva zona obračuna i da te brojke uđu makar u statistiku. Prema podacima našeg JP Komunanolno, odvoz smeća je uvećan za približno 20 do 30 hiljada u odnosu na zvaničan broj, što dovoljno govori", kaže Kotarac.

Od ukupnog broja registrovanih turista, 18 hiljada odmara u hotelima, ostali su u privatnom smještaju.

"U privatnom smještaju dominiraju turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine – oni su čak 70 posto od ukupnog broja. U hotelima, pored gostiju iz okruženja stigli su i iz Njemačke, Velike Britanije, Italije. Zanimljivo je da su u minulom periodu u objektima HG Budvanska rivijera bili brojni turisti iz Kazahstana i Izraela", navodi Kotarac.

U podsezoni cijene su niže od 10 procenata pa na više, predstoji Sea Dance festival, Petrovačka noć, Dani širuna. U TO Budva planiraju mini promo aktivnosti za region.

"Čini mi se da ukoliko napravimo dobru strategiju, u narednih nekoliko dana , možemo dodatno uticati na broj dolazaka", kaže Kotarac

Prema najavama, budvanski hotelijeri očekuje pozitivan trend u septembru, koji će potrajati i do sredine oktobra.

Gorica Vukićević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније