Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ R.B. ]

08. 09. 2022. 09:02 >> 09:04

PODACI TO

Na budvanskoj rivijeri 22.480 gostiju

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 22.480 registrovanih gostiju, što je za 17% više u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci Turističke organizacije Budva.

U hotelima odmara 11.770 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Velike Britanije, Češke, Poljske i Egipta. U odnosu na 2021. godinu, turista u hotelima je više za 30%.

U privatnom smještaju je 10.230 registrovanih gostiju, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Njemačke i Poljske.

U ostalim vidovima smještaja je registrovano 480 gostiju.

"Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva i procjeni broja gostiju, u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 32.000 gostiju, odnosno 23% više nego u istom periodu prošle godine", navodi se u saopštenju. 

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih sedam mjeseci u Budvi je ostvareno 234.984 dolazaka i 945.815 noćenja u kolektivnom smještaju.

"Od tog broja, 207.956 odnosi se na dolazak inostranih, a 27.028 na dolazak domaćih gostiju. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih sedam mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i ostalih i azijskih zemalja", zaključuju iz TO Budva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније