Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Milena Stanojević, Radio Crne Gore ]

12. 09. 2022. 18:05 >> 18:20

PUTOVANjE I ODMOR

Bajkerova mapa - putopisni serijal na dva točka

Ljubitelji motora, turisti i svi koji vole avanturu mogu odnedavno da uživaju u prvom crnogorskom serijalu - Bajkerova mapa, namijenjenom ljubiteljima moto-tura i jedne drugačije vrste putovanja i odmora.

Produkcija putopisnog serijala od 10 epizoda nastala je tokom moto-ture koja je obuhvatila pet nacionalnih parkova i stazu od preko 1000 km, koja je veoma atraktivna, kako za bajkere, tako i za bicikliste, kampere i sve one koji žele da uživaju u prirodnim ljepotama i aktivnom odmoru.

Autori serijala su naše kolege kamernami Vladimir Vlado Bastać i Zlatko Vujović koji za Radio Crne Gore kaže da je još jedan segmet ovog projekta i podizanje svijesti o važnosti bezbjedne vožnje kao i ukazivanje na neke potencijalne opasnosti za sve motocikliste na putevima u Crnoj Gori.

“Serijal je nastao upravo iz želje da predstavimo našu zemlju, a da i mi posjetimo neka mjesta koja nismo do sada posjetili. Gledamo i pratimo ponude nekih zapadnih zemalja i odlučili smo da predstavimo ono što mi imamo, jer ne zaostajemo za drugima, ni po prirodnim ljepotama, a još manje istorijom i kulturnim znamenitostima. Na ovoj ruti tokom snimanja serijala otkrili smo mnoga mjesta koja ćemo i sami posjećivati često, poput kanjona Nevidio, Kučkih planina, Kapetanovog jezera itd”, naveo je Vujović i naglasio da su uslovi za motorcikliste dosta dobri.

“Primijetili smo, pak, da kultura u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou pa je važan segmet našeg serijala i podizanje svijesti o važnosti bezbjedne vožnje. Svjesni smo da svake godine nastrada mnogo motociklista u saobraćaju, jer je to opasan hobi pa smo se i potrudili da ukažemo na neke kritične tačke, posebno treba voditi računa u vožnji. Apelujem na sve ljubitelje motocikala da vožnju prilagode uslovima puta, kako bi bilo što manje nezgoda sa tragičnim posjedicama. Takođe neophodna je i adekvatna oprema za sve one koji voze motocikle, a posebno apelujemo na mlađe vozače”, poručuje Vujović.

On najavljuje i snimanje nove sezone uz nadu da će i institucije prepoznati potencijal i vrijednost ovog projekta.

“Kao produkt ovog projekta nastala je i jedna interaktivna mapa koju ćemo dijeliti tokom snimanja druge sezone, a uradićemo i aplikaciju koja će sadržati sve informacije o mjestima koja smo posjetili i predstavili tokom snimanja. Ko nije još uvjek gledao sve epizode može naći na našem "Youtube" kanalu Motorista.mne, i tako će nam dati podršku sa nekih par klikova. U komentarima, obavezno dati neku sugestiju, predložiti lokaciju koju bi trebalo predstaviti u nekoj od epizoda”, zaključio je Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније