Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Ч.Ј.

21. 11. 2022. 09:56   >>  10:36

SKIJALIŠTA CRNE GORE

Očekuju dobru sezonu, spremno samo Skijalište 1600

U Skijalištima Crne Gore očekuju da će predstojeća zimska turistička sezona biti dobra. Direktor Skijališta Đuro Milošević kazao je da će od svih skijališta kojim gazduju za narednu sezonu biti spremno samo Skijalište 1600 sa dva šestosjeda i 21 kilimetrom staza. Najveći problemi su, kaže, parking i održavanje puta. Na ostala dva skijališta Cmiljača i Žarski, radova trenutno nema a oprema je, kako je kazao, na bezbjednom.

Skijališta Crne Gore osim skijališta Kolašin 1.600 raspolažu i sa skijalištima Cmiljača i Žarski koja su u izgradnji.

"Kod oba skijališita su postavljeni stubovi i žice ali putna i elektro infrastruktura nijesu odrađeni i to predstavlja najveći problem. Bazne stanice su u početnoj fazi izgradnje", kazao je Milošević u Jutarnjem programu TVCG.

On napominje da je predlogom kapitalnog budžeta za narednu godinu previđeno po 3 miliona eura za oba skijališta i milion za njihovo spajanje.

"To je upravo ta sporna žičara koja je trebalo da bude na Durmitoru ali je sticajem okolnosti lagerovana. Mi smo preuzeli žičaru na čuvanje. Trećeg decembra ugovor ističe, bilo je tu nekih sporenja, prebacili smo dobar dio tih elemenata ostalo je još nešto. Ne bi trebalo da bude problema", kazao je Milošević.

Kod Skijališta Kolašin 1600 kako je kazao, najveći problemi su parking i održavanje puta.

"Ove godine mislim da će biti problema jer je na donjem skijalištu malo mjesta za parkiranje. Radili smo na proširenju kapaciteta našeg parkinga, mi imamo oko 500 mjesta. Kao alternativu tražimo u dogovoru sa Opštinom i lokalnom TO tražimo da se organizuje autobus koji će tri puta ići na skijalište i nazad ali mislim da u razgovore skijališta 1.600, opštine i TO treba da se uključi i turistička privreda posebno Skijalište 1450", kazao je Milošević.

Od svih skijališta kojim gazduju Skijašita Crne Gore za narednu zimsku sezonu, prema riječima Miloševića, biće spremno samo Skijalište 1600 sa dva šestosjeda.

"Predlogom kapitalnog budžeta predviđeno je 4,5 miliona za vještačko osnježavanje, ukupno 24 miliona za Skijališta. Nadamo se da će se to ostvariti. Mi kao Skijališta smo samo krajnji korisnici", kazao je Milošević.

Na ostala dva skijališta Cmiljača i Žarski radova trenutno nema.

"Najveći problem su elektro u putna infrastruktura posebno na Cmiljači", kazao je Milošević.

Dio opreme opredijeljene za ta skijališta, kako dodaje, je na lageru.

"Osjetljiva oprema je smještena u zatvorenom prostopu tako da ne bi trebalo da bude problema", kazao je Milošević.

On napominje da su gosti skijališta Kolašin 1600 najvećim dijelom domaći a onda i gosti iz Srbije, Albanije, Kosova.

"Ove godione računamo i na veći broj gostiju iz Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske", kazao je.

U Skijalištima Crne Gore očekuju dobru sezonu.

"Ako je parametar prodaja sezonskih ski pasova, ove godine je ona bila rekordna i ako je to parametar onda očekujemo dobru turističku sezonu", istakao je Milošević uz napomenu da su Skijališta Crne Gore potpisala ugovore o saradnji sa svim ski centrima iz regiona a kako je kazao, ovih dana očekuju da to bude urađeno i sa Udruženjem skijališta Slovenije.

"Očekujemo da sve to da rezultate", zaključio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније