Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Saša Bezarević / Radio Crne Gore ]

26. 01. 2023. 13:50 >> 13:45

PLjEVLjA

Skijalište Košudol sve popularnija destinacija

Skijalište Košudol, nedaleko od Pljevalja, sve je popularnija destinacija i za djecu i odrasle, željne čistog vazduha i zanimljivih sportsko - rekreativnih aktivnosti. Produžen raspust, dosta snijega, dvije uređene staze i škola skijanja doprinjeli su da proteklih dana veliki broj mladih Pljevljaka nauči prve skijaške korake. Vlasnici skijališta zadovoljni su posjetom i za narednu sezonu najavljuju dodatne sadržaje.

Samo osam kilometara od grada, ali ipak dovoljno daleko od "čuvene" pljevaljske magle, smješteno je skijalište Košudol, sa dvije uređene staze od po 600 metara, žičarom i drugim pratećim sadržajima, sasvim dovoljno razloga da, prije svega djeca, ali i nešto stariji građani Pljevalja  produžen zimski raspust, prvi obilniji snijeg i relativno lijepo vrijeme, iskoriste za uživanje na sve popularnijem izletištu.

Zbog svega, zadovoljstvo nije krio ni vlasnik skijališta, Dražen Drobnjak: " Prvi pravi snijeg pao je tek prije neki dan, sugrađani su ga jedva dočekali, pa je i veliki broj došao na naše skijalište. Na ruku nam je, svakako, išao ovaj produžetak školskog raspusta jer su djeca u zadnji čas dobila priliku da uživaju na snijegu. Uložili smo proteklih dana veliki napor da pripremimo staze i održimo ih u dobrom stanju. Mislim da smo uspjeli i da će, u zavisnosti od vremenskih prilika, Košudol i u narednom periodu biti primamljiv za skijaše, i početnike i one nešto iskusnije".

Svima zanimljiva, naravno i vrlo korisna, je i škola skijanja. Uz iskusne instruktore veliki broj dječaka i djevojčica naučio je prve skijaške korake, što Košudol čini još primamljivijom destinacijom za stanovnike Pljevalja, željne čistog vazduha i novih i zanimljivih sportsko rekreativnih sadržaja:

"Vjerujte da smo ove i dvije prethodne godine zaista veliki broj djece naučili da skijaju. Ponosni smo na to, a instruktori, predvođeni profesorom Markom Milinkovićem, nastaviće da rade sjajan posao na zadovoljstvo i svih dosadašnjih, ali i budućih korisnika ovog što im mi pružamo", kaže Drobnjak. 
​​​​​​
Košudolci najavljuju da će za narednu sezonu pripremiti još skijaških staza i drugih zabavnih sadržaja, i nadaju se da će zima tada biti darežljivija i na vrijeme ponuditi dovoljno snijega.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније