Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

19. 02. 2023. 13:11 >> 13:07

DVODNEVNI PANEL U ULCINjU

Ulcinj da bolje valorizuje kulturno nasljeđe u funkciji turizma

Ulcinj nema samo prirodne resurse kao benefite, poput plaža i sunca, nego i kulturno nasljeđe koje mora više da valorizuje, ocijenjeno je na panelu o unapređenju turističke ponude tog grada.

Eksperti iz oblasti turizma, nevladinih zajednica, medija, preduzetništva i predstavnici lokalne samouprave okupili su se na dvodnevnom panelu u Ulcinju, kako bi razmjenom iskustva, mišljenja i preporuka dali doprinos unapređenju turstičke ponude, sa posebnim akcentom na valorizaciju kulturnih dobara koje Ulcinj kao grad posjeduje.

Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Ulcinj, Adrijan Mavrić, naročito se osvrnuo na Strategiju kulturnog turizma koju grad treba da sprovede.

Sa njim je saglasan i direktor Turističke organizacije (TO) Ulcinj, Ćazim Hodžić, koji je ocijenio da je sinergija između organizacija i institucija od izuzetnog značaja, te da bi takav dokument znatno pojednostavio djelovanje.

Kako se navodi u saopštenju, iako je pandemija zadala ozbiljan udarac turizmu u Ulcinju, Mavrić smatra da stvari polako dolaze na svoje, te da se turizam vraća na velika vrata.

“Mi kao lokalna samouprava moramo da pokažemo da nemamo samo prirodne resurse kao benefite, poput plaža i sunca, nego i kulturno nasljeđe koje mi kao grad imamo 25 vjekova i moramo ga više valorizovati. Ulcinj se prepoznaje kao najstariji grad sa najdužom istorijom, a mi to nijesmo još promovisali”, naveo je Mavrić.

Panelisti su poručili i da Ministarstvo kulture pažnju treba jednako da usmjeri prema svim opštinama, konstatujući da "pare najkasnije dođu do kulture".

Iz lokalne skupštine su najavili ohrabrujuće poruke da se radi na revitalizaciji Starog grada.

"Sigurno nije sve idealno, ali neke stvari su se promijenile na bolje. Ja sam zagovornik toga da mora da se donese plan Starog grada. Ako mi to ne donesemo onda ćemo imati nasilje koje neće biti kontrolisano, jer neće imati ko da to kontroliše", naglasio je Mavrić.

Kada je u pitanju uloga medija u cjelokupnoj promociji, novinar Mustafa Canka smatra da nas je korona naučila da moramo imati likvidna sredstva za makar period od sedam-osam mjeseci, te da treba maksimalno iskoristiti socijalne mreže i medije kao ambsadore jedne zajednice.

Govoreći o socijalnim mrežama i digitalnom marketingu, u okviru MEDIA4CUL TOUR projekta, IT marketing ekspert, Bljerim Đeladini, kao specijalni gost predstavio je svoje istraživanje na uzorku od 166 ulcinjskih hotela. On je ocijenio da marketinška kampanja nije na zadovoljavajućem nivou.

Đeladini je napomenuo da je korona sa sobom donijela i nove trendove u digitalnom marketingu, kojima se kao tržište moramo prilagoditi ako želimo da budemo vidljivi na tržištu.

Sa tim je saglasan i Nebojša Perović iz marketinške agencije Cremaco, koji je naveo da se turizam nekada predstavljao preko velikih agencija i da su ugostitelji, hotelijeri, preduzetnici morali da čekaju velike sajmove kako bi prezentovali ponudu.

Sada, kako je naglasio, sve je puno lakše i efektnije kroz onlajn promocije.

Izvršni direktor Ulcinjske rivijere, Ćamil Hodžić, saopštio je da grad mora da iskoristi potencijale koje ima.

“Nama bi izuzetno značilo kada bi nas neko ko je ekspert u ovoj oblasti uputio dodatno i unaprijedio naše vještine. Tokom kovida svi smo bili na društvenim mrežama i taj trend se potom nastavio i u realnom zivotu. Ono što je bitno je da svi u glavi imamo jednu digitalnu transformaciju“, zaključio je Hodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније