Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.M. [ Mina biznis ]

09. 03. 2023. 22:59   >>  22:55

U BERLINU

NTO potpisala Memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama BiH i Srbije

Nacionalna turistička organizacija (NTO) potpisala je Memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije.

"Tokom učešća na Međunarodnoj berzi turizma ITB u Berlinu, NTO je potpisala Memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i BiH, pod pokroviteljstvom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)", navodi se u saopštenju.

Memorandum su potpisali direktorica NTO-a Ana Tripković Marković, Vesna Hasanović ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Marija Vukoja ispred Turističkog klastera Hercegovina, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević, direktorica Nacionalne turističke organizacije Srbije Marija Labović i Ibrahim Osta ispred USAID-a.

„Potpisani sporazum ima za cilj unapređenje saradnje radi veće vidljivosti i atraktivnosti destinacija, te njihovog boljeg pozicioniranja na značajnim tržištima“, navodi se u saopštenju NTO-a.

Tripković Marković je navela da će se takvim gestom produžiti saradnja i povećati vidljivost turističkih destinacija potpisnica na međunarodnim tržištima.

„Kroz ovaj Memorandum imaćemo priliku da razmjenjujemo dobre prakse i da razvijamo najbolje turističke proizvode, što će sve zajedno biti prilika da budemo više vidljivi na brojnim tržištima“, poručila je Tripković Marković.

Labović je istakla da je od izuzetne važnosti unapređenje regionalne povezanosti, a posebno kod promocije na udaljenijim tržištima.

„Prepoznali smo ovo kao veliku priliku i želim se zahvaliti na ovoj inicijativi. Rekla bih da smo mi spoj istoka i zapada, tradicionalnog i modernog, i to se odnosi na sve tri naše zemlje. U tom smislu, možemo reći da je Balkan zaista mističan, jer ima puno turističkih proizvoda koji tek trebaju biti otkriveni“, poručila je Labović.

Iz NTO-a su objasnili da će Memorandum uspostaviti okvir za saradnju, te maksimalizovati učinak zajedničkih marketinških aktivnosti s ciljem povećanja vidljivosti zemalja.

S obzirom na to da je turizam ključni sektor za ekonomski razvoj Crne Gore, BiH Bosne i Srbije, neophodno je da ove tri zemlje sarađuju i koordiniraju svoje promotivne aktivnosti, kako bi zajedno predstavljale konkurentnu destinaciju na globalnom tržištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније