Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

14. 09. 2022. 22:48 >> 22:47

GUTEREŠ POSLE RAZGOVORA SA PUTINOM

"Šanse za mir u Ukrajini su minimalne u ovoj fazi"

Šanse za mir u Ukrajini su "minimalne u ovoj fazi" izjavio je danas generalni sekretar UN Antonio Gutereš poslije telefonskog razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Imam osjećaj da smo vrlo daleko od mira. Lagao bih kada bih rekao da bi to moglo da se dogodi uskoro", rekao je Gutereš na konferenciji za novinare.

"Nemam nikakvih iluzija, u ovoj fazi šanse za mirovni sporazum su minimalne", rekao je Gutereš i dodao da čak ni primirje nije na vidiku.

Gutereš je rekao da nastavlja kontakte sa dvije strane i da se nada da će jednog dana biti moguće ići ka razgovorima na višem nivou.

Generalni sekretar UN razgovarao je sa Putinom i o izvozu ruskih prehrambenih proizvoda i đubriva.

Kremlj je danas saopštio posle telefonskog razgovora dvojice zvaničnika da je Putin poručio Guterešu da ukrajinske žitarice treba kao prioritet da idu zemljama gdje su najpotrebnije.

Kremlj je takođe saopštio da su razgovarali o nuklearnoj centrali Zaporožje i posjeti tima iz UN Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), kao i da je Gutereš prenio da se priprema posjeta UN stručnjaka zatvoru Olenivka na istoku Ukrajine gdje je poginulo na desetine ukrajinskih ratnih zatvorenika u bombardovanju krajem jula. Moskva i Kijev se za to uzajamno optužuju

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније