Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Мина [ I. P. ]

21. 09. 2022. 07:46 >> 07:43

ERDOGAN POZIVA

Pronaći dostojanstven izlazak svih strana u ratu u Ukrajini

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je u Ujedinjenim nacijama (UN) da se pronađe "dostojanstven" izlazak svih strana u ratu u Ukrajini.

"Zajedno moramo pronaći razumno diplomatsko rješenje, koje će objema stranama ponuditi dostojanstven izlazak iz krize", rekao je Erdogan, obraćajući se na generalnoj debati zasijedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

On je dodao da treba pojačati napore o okončanju rata "na osnovu teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Ukrajine“.

Erdogan je kazao da treba da pobijedi pošten mirovni proces i podsjetio da je Turska od početka ruske invazije na Ukrajinu uspjela na svom tlu da okupi predstavnike Rusije i Ukrajine, prenosi TVN1.

Turski predsjednik, koji je uspio da održi veze i sa Moskvom i Kijevom od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, redovno nudi svoje posredovanje u rješavanju tog sukoba, ponavljajući potrebu da se pronađe sporazum koji bi zadovoljio obje strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније