Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

05. 10. 2022. 13:10 >> 13:11

PESKOV

"Nema promjene režima specijalne vojne operacije u Ukrajini"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da za sada nije donijeta odluka o promjeni režima specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Novinari su zamolili Peskova da prokomentariše izvještaje o predstojećoj promjeni režima specijalnih vojnih operacija u Ukrajini u režim protivterorističke operacije, o čemu su danas pisali pojedini ruski nedržavni mediji.

"To je u potpunosti prerogativ vrhovnog komandanta i predsjednika zemlje. Do danas takve odluke nisu donijete", odgovorio je Peskov.

On je takođe demantovao izvještaje o pripremi predsjedničkog obraćanja kojim se najavljuje promjena statusa specijalne vojne operacije. "Ne, neće biti, to je 'fejk'", rekao je Peskov.

Peskov je ocijenio da su komentari zvaničnika Pentagona da bi Ukrajina mogla da koristi opremu koju su joj isporučile SAD za napad na ciljeve na Krimu, bili izuzetno opasni.

Komentari zamjenice pomoćnika sekretara Pentagona za ruske, ukrajinske i evroazijske poslove Laure Kuper su "izuzetno opasni" i "dokaz direktne umješanosti SAD u sukob", rekao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније