Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

24. 01. 2023. 20:17 >> 20:37
3

OBJAVA SJUTRA?

SAD spremne da odobre slanje tenkova "M1 Abrams" Ukrajini

Sjedinjene Američke Države spremne su da odobre slanje tekova M1 Abrams u Ukrajinu, saopštili su američki zvaničnici i dodali da bi odluka mogla biti objavljena sjutra, iako bi do isporuke tenkova moglo doći za nekoliko mjeseci ili godina.

Američki zvaničnici koji su govorili anonimno saopštili su se detalji još uvijek razrađuju i da će tenkovi biti kupljeni u okviru predstojećeg paketa ukrajinske bezbjednosne pomoći.

Očekuje se da će američko saopštenje stići sjutra u koordinaciji sa najavom Njemačke da će odobriti zahtjev Poljske da pošalje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu, rekao je jedan zvaničnik.

Nije poznato koliko će tenkova biti poslato ni kada. Oružju koje šalje program finansiranja ministarstva odbrane SAD za pomoć Ukrajini (USAI) može biti potrebno od nekoliko mjeseci do nekoliko godina da stigne do bojnog polja.

Veliki dio pomoći koja je do sada poslata bila je kroz poseban program koji se oslanjao na zalihe Pentagona kako bi se oružje brže dopremilo Ukrajini. Ali čak i po tom programu, bili bi potrebni mjeseci da se tenkovi stignu u Ukrajinu i da se ukrajinske snage obuče da rukuju njima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније