Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

25. 01. 2023. 15:58   >>  15:55

STOLTENBERG POZDRAVIO ODLUKU

Zelenski zahvalio Šolcu zbog odobrenja isporuke tenkova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas u razgovoru sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom da je "iskreno zahvalan" zbog odobrenja Berlina da borbene tenkove "leopard" pošalje Kijevu.

"Iskreno zahvaljujemo kancelaru i svim našim prijateljima u Njemačkoj", napisao je Zelenski na Tviteru, navodeći da je telefonom razgovarao sa Šolcom.

Njemačka vlada potvrdila je, posle dužeg oklijevanja, da će poslati Ukrajini savremene tenkove "leopard 2" i odobriti drugim zemljama kao što je Poljska da ih i one pošalju.

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg pozdravio je danas odluku Njemačke da isporuči tenkove "leopard 2" Ukrajini, navodeći da će oni pomoći Kijevu da pobijedi ruske agresore.

"U kritičnom trenutku rata koji je pokrenula Rusija, tenkovi mogu pomoći Ukrajini da se brani, da pobijedi i prevlada kao nezavisna država," napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније