Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

29. 01. 2023. 19:11 >> 19:05

UKRAJINSKE VLASTI

"Tri osobe poginule u bombardovanju Hersona"

U ruskom bombardovanju jednog naselja u gradu Hersonu, na jugu Ukrajine, danas su poginule tri osobe, saopštile su lokalne vlasti.

U oblasti pod ruskom kontrolom u susjednom regionu Zaporožja, takođe na jugu Ukrajine, vlasti koje je postavila Moskva, saopštile su da su četiri osobe poginule u napadu ukrajinskih snaga na željeznički most.

Front na jugu Ukrajine, gdje je ruska vojska morala da napusti Herson u novembru, u posljednje vrijeme je mnogo mirniji od fronta u istočnom dijelu zemlje, gdje se vode žestoke borbe. Međutim, napadi na jugu nijesu prestajali, a nedavno su nastavljeni sukobi na području Zaporožja.

"Neprijateljska artiljerija je pogodila stambena područja grada", saopštila je regionalna uprava na društvenim mrežama i dodala da su pogođene bolnica, škola, autobuska stanica, pošta, banka i stambene zgrade.

U tim napadima su poginule tri osobe, a šestoro je ranjeno, među kojima je jedna medicinska sestra.

Šef proruske administracije koju je Moskva postavila u Zaporožju, Jevgenij Balicki, optužio je Ukrajinu da je američkim višecjevnim raketnim bacačima "Himars" napala željeznički most gdje su četiri osobe poginule, a pet je ranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније