Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Beta/M.L.B. ]

07. 02. 2023. 22:38 >> 22:36
1

U NAREDNIM MJESECIMA

Njemačka, Danska i Holandija šalju Ukrajini najmanje 100 tenkova "Leopard"

Njemačka, Danska i Holandija su danas objavile da će dostaviti Ukrajini najmanje 100 remontovanih borbenih tenkova "Leopard 1".

Ministri odbrane Danske, Njemačke i Holandije naveli su u zajedničkom saopštenju da je isporuka starijih tenkova "Leopard 1" dio napora da se Ukrajina "podrži u nastojanju da se odupre ruskoj agresiji".

"(To) će značajno povećati vojni potencijal Ukrajine za obnovu narušenog teritorijalnog integriteta", naveli su ministri tri članice NATO-a.

Dodali su da će tenkovi biti dostavljeni "u narednim mjesecima" i da će isporuku pratiti logistička podrška i obuka.

Njemačka vlada je prošlog mjeseca, poslije pritiska NATO saveznika, pristala da isporuči Ukrajini savremene tenkove "Leopard 2" i dozvolila partnerskim zemljama da i one pošalju Kijevu to napredno oružje njemačke proizvodnje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније