Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

А.М. [ N1 ]

07. 02. 2023. 20:55   >>  20:49 3

MEDVEDEV

"Kijev blizu priznavanja poraza"

Razgovori o "korejskom scenariju" u Ukrajini znak su da je Kijev na putu da prizna realnost na terenu i prihvati svoje gubitke, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

O ideji podjele Ukrajine u korejskom stilu raspravljali su sadašnji i bivši zvaničnici u Kijevu, koji tvrde da je to ono čemu Rusija teži. Ideja da bi Ukrajina mogla da bude podijeljena na način na koji je Koreja bila posle rata 1950-ih je „za domaću potrošnju“ i predstavlja „puštanje mašti na volju“, dodao je Medvedev, ističući da „propagandisti“ prodaju tu ideju.

On je rekao da su oni „sramežljivo testirali mogućnost da pobjede ne može biti“ i da je „podjela najbolji scenario“, rekao je bivši predsjednik.

Medvedev je dodao da „korejski scenario“ znači da bi se manji dio Ukrajine, koju podržavaju SAD, na kraju mogao razviti do nivoa Južne Koreje, uz zadržavanje svojih pretenzija na izgubljene teritorije.

„Suštinski, to je prvi korak ka priznavanju realnosti na terenu“, rekao je Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta za nacionalnu bezbjednost Rusije.

Koreja je podijeljena na dva dijela poslije trogodišnjeg građanskog rata u kome su suprotstavljene strane imale podršku SSSR-a i Kine sa jedne i SAD sa druge. I Pjongjang i Seul tvrde da njima pripada cijelo Korejsko poluostrvo.

„Za razliku od Južne Koreje, Donbas je glasao na referendumu i postao dio Rusije, a nije formirao suverenu državu“, rekao je Medvedev, dodajući da „korejski scenario“ nije održiv za Ukrajinu.

Iz Kijeva je nedavno saopšteno da Rusija lobira države EU da prihvate podjelu Ukrajine po „korejskom receptu“. Rusija je to odbacila kao laž.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније