Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ Mina ]

08. 02. 2023. 10:07 >> 10:02
2

STEJT DEPARTMENT

Pentagon odobrio prodaju raketnog sistema Himars Poljskoj

Američki Stejt department odobrio je prodaju raketnih sistema Himars Poljskoj vrijednosti do deset milijardi USD, saopštio je Pentagon.

Kako prenosi Rojters, protivvazdušni artiljerijski raketni sistem HIMARS, se, prema ocjenama ukrajinskih zvaničnika, pokazao kao veoma efikasan za uništavanje ruskih skladišta oružja i komandnih centara.

Ovaj paket uključuje 18 HIMARS lansera, rakete vojnog taktičkog raketnog sistema (ATACMS) dometa 297 kilometara i više od hiljadu vođenih sistema za višestruko lansiranje raketa (GMLRS).

Sjedinjene Američke Države odbile su ukrajinske zahtjeve za Atacms projektile, tako da Poljska ne bi mogla da prenese bilo koji taj projektil Ukrajini, bez odobrenja Vašingtona, prenosi Tanjug.

Poljska, kao i susjedna Češka, od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara nastoje da se oslobode ruskog i sovjetskog oružja i tehnike i zamijene ih sredstvima zapadne proizvodnje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније