Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Rts.rs/M.L.B. ]

18. 02. 2023. 19:05   >>  18:59

FON DER LAJEN

EU da dopuni vojne zalihe i pošalje u Ukrajinu municiju

Evropska unija ima za cilj da udruži snage sa odbrambenim industrijama zemalja članica Unije da bi se ubrzala i povećala proizvodnja municije koja je prijeko potrebna na ratištu u Ukrajini i za dopunu domaćih vojnih zaliha, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Fon der Lajen je istakla da EU treba da se udruži kao što je to učinila tokom pandemije koronavirusa za masovnu proizvodnju vakcine, a da sada treba da ubrza i poveća proizvodnju standardizovane municije koja je, kako je rekla, "Ukrajini očajnički potrebna".

Predsjednica EK je napomenula da Unija treba da dopuni sopstvene vojne zalihe i da pošalje u Ukrajinu municiju kao što su artiljerijske granate kalibra 155 milimetara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније