Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

М.М. [ N1 ]

21. 02. 2023. 21:00   >>  21:05 2

BAJDEN PORUČIO

"Ukrajina nikada neće biti pobjeda Rusije"

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da "Ukrajina nikada neće biti pobjeda Rusije", obraćajući se velikom broju ljudi u Varšavi, u Poljskoj, na obilježavanju godinu dana od ruske invazije na Ukrajinu.

Nakon što je juče nenajavljeno posjetio Kijev, Bajden je danas boravio u Poljskoj. U razgovoru s kolegom Andžejem Dudom u Varšavi istakao je da je američka podrška Ukrajini i dalje snažna.

Bajden je takođe naglasio da je NATO snažniji nego ikad.

Američki predsjednik je u poslijepodnevnim satima održao govor ispred Kraljevskog dvorca u Varšavi. U nekoliko je navrata naglasio da demokratija „neće nikad odustati“.

“Predsjednik Putin i njegova želja padaju u vodu. Demokratija će braniti slobodu danas, sjutra i zauvijek. Zajedno s građanima Ukrajine”, rekao je Bajden.

„Za slobodne ljude koji odbijaju da žive u svijetu beznađa, znate, ovo je bila izuzetna godina u svakom smislu“, rekao je Bajden i dodao: „Izuzetna brutalnost ruskih snaga i plaćenika. Oni su počinili izopačenosti, zločine protiv čovječnosti bez stida i sažaljenja“.

Bajden je nastavio da govori o akcijama ruske vojske u Ukrajini od početka rata.

„Gađali su civile, razarali“, rekao je. „Niko, niko ne može da skrene pogled od zločina koje Rusija čini. To je odvratno. Ali, takođe, izuzetan je bio odgovor ukrajinskog naroda i svijeta“, naglasio je Bajden.

Kazao je i da je Ukrajina „još uvijek nezavisna i slobodna“.

„Godinu dana nakon što su bombe počele da padaju, ruski tenkovi su ušli u Ukrajinu. Ukrajina je još uvijek nezavisna i slobodna. Od Hersona do Kijeva, zemlja je vraćena“, kazao je.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније