Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Mina ]

02. 03. 2023. 21:00 >> 21:01
1

ŠOLC

"Kina da se suzdrži od slanja oružja Rusiji"

Njemački kancelar Olaf Šolc pozvao je Kinu da se suzdrži od slanja oružja Rusiji i umjesto toga upotrijebi svoj uticaj kako bi izvršila pritisak na Moskvu da povuče ruske trupe iz Ukrajine.

"Moja poruka Pekingu je jasna: upotrijebite svoj uticaj u Moskvi kako biste izvršili pritisak na povlačenje ruskih trupa i nemojte isporučivati oružje agresorskoj Rusiji", rekao je Šolc danas u govoru u njemačkom parlamentu.

On je obećao da će Njemačka nastaviti da podržava Ukrajinu humanitarnom i vojnom pomoći kako bi se zemlja odbranila od ruske invazije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Šolc je, obraćajući se onima koji traže da Ukrajina započne pregovore o primirju s Rusijom kako bi se okončao rat, rekao da "ljubav prema miru ne znači podložnost većem susjedu".

"Kad bi se Ukrajina prestala braniti, to ne bi bio mir, već kraj Ukrajine", rekao je Šolc.

On je dodao da je evropski mirovni poredak odbranjiv.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније