Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

08. 03. 2023. 14:36   >>  14:36

SREDIŠTE SUKOBA

Stoltenberg: Bahmut bi mogao da padne narednih dana

Istočni ukrajinski grad Bahmut, u središtu višemjesečnih sukoba, koji je pod pritiskom ruske vojske i ruske paravojna grupe Vagner, mogao bi da padne "narednih dana" upozorio je danas generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

"Ne možemo isključiti da će Bahmut na kraju pasti narednih dana", rekao je Stoltenberg na margini sastanka evropskih ministara odbrane u Stokholmu.

Bahmut je žarište višemjesečnih intenzivnih borbi Ukrajine sa Rusijom koja pokušava da preuzme kontrolu nad tim područjem.

Šef ruske paravojne grupe Vagner rekao je danas da su njegove trupe zauzele "cijeli istočni dio" Bahmuta, centra borbi na istoku Ukrajine. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je rekao sinoć u intervjuu za CNN da su njegove trupe riješene da zadrže taj grad i da bi pad grada ostavio "otvoren put" Rusima ka drugim gradovima na istoku Ukrajine.

Šef NATO je umanjio strateški značaj već razorenog grada u Donbasu, koji je Rusija obećala da će zauzeti uprkos teškim gubicima.

"To ne znači neizostavno bilo kakvu prekretnicu u ratu, ali ukazuje da ne treba da potcenimo Rusiju. Treba da nastavimo da podržavamo Ukrajinu", rekao je Stoltenberg novinarima.

Prema Moskvi zauzimanje grada bi omogućilo "nove ofanzivne oparacije u dubini" Ukrajine.

Ministri odbrane EU danas utvrđuju plan za isporuku Ukrajini projektila i municije, iako su im zalihe pod pritiskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније